От къде да започнем подготовката за сватба?

Съвети и идеи за начало на сватбената подготовка

Предстои ви да кажете най-важното ДА в живота си, но не знаете как да започнете организацията и подготовката? Колебаете се дали може да се справите сами или е по-добре да се доверите на агент? Ето нашите съвети и идеи как да стартирате този така плашещ в началото процес.
Определете бюджета, с който разполагате
Първата стъпка, и може би най-важната, е реално да съпоставите това, което си представяте като идея за вашата сватба и разходите, които може да отделите. Не конкретизирайте веднага сумата, но си отбележете горна граница. С ясно определен лимит на бюджета, ще ви е в пъти по-лесно да започнете своята подготовка. Ако в процеса на планиране случайно забогатеете повече е добре дошло, но ако се появяват извънредни разходи, то бързо ще вземете решение от кое да се лишите или да промените.
Обсъдете с партньора си как реално си представяте сватбата
Това върви ръка за ръка с определянето на бюджета. Споделете своите виждания и представи с тези на партньора и отбележете кое е наистина най-важното и значимо както за единия, така и за другия. Може вие винаги да сте мечтали да се ожените край брега на морето, а пък вашия партньор да държи сватбата да е в много тесен кръг. Когато срещнете неразбирателство, не бързайте да налагате своето. Напишете го ако трябва някъде, проучете как стоят нещата и след някой друг ден или седмица отново обсъдете въпроса.
Разпределете си задачите
Не е тайна, че когато стане дума за организация на сватба, основно жените действат,а мъжете само кимат или коментират. Истината е, че това натоварва и психически, и физически двойката, особено ако жената почти сама се оправя. Още в началото е добре да си разпределите някои задачи и всеки да отговаря за нещо. Един мъж например, не разбира много от агенции за украса и декор на сватбата, а една жена би се затруднила в избора на сватбена кола, DJ и понякога ресторант. Нека всеки има отговорност да открие и проучи възложените му въпроси, а вземането на решение да е общо.
Проучете мнения и се ориентирайте ценово
Вече имате начална представа как и къде искате да е сватбата ви, знаете също и ориентировъчния брой гости, които ще поканите. Идва ред реално да прецените как стоят нещата и да направите най-добрия избор. Винаги в такъв момент, мненията и съвети от близки приятели са най-търсени, но понякога са нож с две остриета. Вземайте съвети от хора, които реално са минали по този път и знаят какво искате.
Не премисляйте много
Да, сватбата е един от най-важните дни в живота ви, но ако имате навика да се колебаете във всичко, трудно вземате решения и да ви е страх от импулсивни действия, може да си докарате доста главоболия. Ако нещо ви грабне още в първия момент и партньора ви споделя същото мнение, просто действайте. Нещата винаги са по-прости отколкото мислим. Понякога не е нужно да проверите 10 места, които са подходящи за сватба, а само едно което да ви привлече достатъчно силно. Не е нужно да се допитвате за съвет непрекъснато и да търсите задължително мнения из форумите. Колкото повече решения със сърцето си вземате, толкова по-бързо и в същото време ефективно ще организирате сватбата си.
Поддържайте си списък
Може би няма бъдещи младоженци, които да нямат създаден списък за своята сватба. Той е безценен помощник, който ви спестява доста чудене и мислене. Важното е да го поддържате актуален и да го допълвате редовно. Убедете се, че и двамата с партньора сте наясно кое е довършено и кое не, за да няма конфузни ситуации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *